Beni Koruyun

Hürriyet - Yazarlarım

5 Ocak 2012 Perşembe

Clutch Çanta

Merhabalar,

Uzun zamandır yapmak istediğim, ancak nereden ve nasıl başlayacağıma bir türlü karar veremediğim için yapamadığım clutch çantalardan sonunda kendime yapmayı başardım :)

İlhamını, çalışmalarını takip ettiğim sevgili Yaşamın Kimyası'ndan aldığım ve onun vermiş olduğu link ile de yapımını detaylı olarak izleyebildiğim bu son derece pratik ama şık çantamın yapımını ben de aşağıda detaylı olarak anlatmaya çalıştım :)

Çantamı yapmak için kullandığım malzemeler şöyle :
* yarım metre ince şeffaf masa örtüsü (bir bu kadar, hatta daha da fazlası arttı, daha az vermediler),
* evde uygun kumaş bulamadığım için yine yarım metre bir kumaş (en az yarım metre verdikleri için bu kadar aldım, bir sürü kumaşım arttı :) ve ayrıca polar da çantayı yapmayı karar verdiğimde karşıma çıkan ilk kumaşçımsı da bulabildiğim tek parçaydı),
* elde dikeceğimiz için iğne ve iplik,
* uygun renkte kurdele,
* silikon tabancası



Öncelikle, yaklaşık 1 m boyunda ve 25-30 cm eninde şeffaf örtüyü masamızın üzerine yayıyoruz ve arasına seçtiğimiz kumaşı koyarak şeffaf örtüyü üzerine kapatıyoruz (bu aşamaları fotoğraflamayı unuttuğum için ekleyemiyorum)

daha sonra birbirinin üzerine kapanan kısımları(açık kalan kısım) kumaşla birlikte gelişigüzel dikiyoruz.



dikim işlemi bittikten sonra, gelişigüzel diktiğimiz kısmı kapatmak ve estetik görüntüyü yakalamak için silikon tabancasıyla üzerini kurdele ile kapatıyoruz :)




Silikon işlemi bittikten  sonra aslında çantamız kullanıma hazır hale geliyor. Şeffaf madde kendinden yapıştığı için birbirine herhangi bir bağlantı parçası da gerekmiyor. Ancak ben iflah olmaz bir pimpirik olarak, bir cırt cırt bantla silikonlayıp içimi rahatlatıyorum :)


Çantamız bitttiii :)) Son bir rötuş olarak en sevdiğim figür olan fiyonk ile de dokunuşumuzu yapıyoruz ve çantamızı kullanıma hazır hale getiriyor ve beğenilerinize sunuyoruz :)))





10 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor yapılışıda kolaymış ben daha önce kumaş çanta yaptım ama içine bişeyler koyduğum zaman pek güzel durmadı. Bunu da deniycem umarım güzel olur:)

    YanıtlaSil
  2. çok güzel olmuş güle güle kullanın

    YanıtlaSil
  3. ZüLaL'in dünyası; çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  4. mustafamert; yapılışı gerçekten çok kolay, içine birşeyler koyduğumda da kötü durmuyor açıkçası, sadece plastik olduğu için birbirine fazla yapışıyor :) değişik renk ve kumaşlarda deneyip, onları da yayınlayacağım..
    yorumunuz için de çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. çok şık görünüyor ve de kolay!ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. teşekkür ederim Gülsen :)

    YanıtlaSil
  7. evet bunun kenarları daha zarıf olmuş elinize sağlık. bir yerde plastık ile kumaşın arasına karton koymuşlardı. içine bir şey koyunca hem bükülmezde...

    YanıtlaSil
  8. Huzur Moda; çok teşekkür ederim, beğenmene çok sevindim, Bu çantamı ben de çok beğeniyorum, makyaj çantası olarak kullanıyorum şimdi.. Karton seçeneğini denemedim, ama aklıma yazdım; ancak, kullandığım plastik hafif sert yapıda olduğundan, tahmininden daha az bükülüyor aslında.. Kullanımı kolay yani.. Dediğim gibi, karton olayını, dikmeyi planladığım kumaş clutchda deneyeceğim, önerin için çok teşekkürler :))

    YanıtlaSil