Beni Koruyun

Hürriyet - Yazarlarım

22 Ocak 2012 Pazar

Nevresim..

Merhabalar,

Uzuun bir süredir bloğumdan ayrı kaldım, daha doğrusu, bugünlerde çokca tembellik yaptığımdan ekleyecek ürün bulamadım :)) ha, şimdi yeni birşeyler var mı derseniz, gene de var diyemeyeceğim, hala takılarım için malzeme almadığımdan, elimde bulunan bir parçayı değerlendireyim dedim..

Bir süredir kızıma pazen nevresim takımı istiyordum. Kış gününde, o küçük kafasını buz gibi yastığa koyması hiç içime sinmiyordu. Ancak hem içime sinen hem de bütçeme uyan bir takım/kumaş bulamamıştım..
En sonunda, sevgili annem bana acıdı ve evinde hiç kullanmadığı bir nevresimi bana verdi. Ben de, kestim, biçtim, diktim, kızımın küçük yatağına, küçük bir nevresim takımı yaptım..
İşte malzemelerim bunlar, bir adet çift kişilik pazen nevresim, iplik, burada görünmeyen dikiş makinası.. fotoğrafta görünen mezureyi hiç kullanmadım, onun yerine kızımın kendi nevresim takımını alıp parçanın üstüne yaydım, yaklaşık 1,5 cm dikiş payı bırakıp kestim, daha mı pratik oldu, emin değilim :))

Annemin verdiği nevresimin bir katını/yüzünü çarşaf olarak kestim. Yatağında dört döndüğü için, altından kaymaması için böyle yaptım. Diğer yüzünden de, hem yastığı hem de nevresim kılıfını çıkardım. Kızım, normal, ince yastık da yatıyor, hiç bebek yastığı kullanmadık. O yüzden, evdeki kılıflardan birine göre kestim. Kalan parçayı da, yorganını alttan kaplayacak, üstünden bir karış katlanacak şekilde kestim.
Kesim işlemi bittikten sonra, sıra geldi dikmeye.. Burda bana çok kolay gelen bir yöntemi paylaşmak istiyorum. Kenarları içe kıvırırken, daha düzgün olması için, kıvırmadan önce ütüyle üstünden geçiyorum. Sonrasında makineden geçmek çok daha kolay oluyor.


veee işte sonuç :))


Yorgana diktiğim, nevresimin kenarlarına çıtçıtlar diktim, yorgana sabitlemek için; ancak tamamını bitiremediğim için fotoğraflayamadım, sabredemediğim için de yorgansız olarak buraya ekledim :)
Bittikten sonra ben çok beğendim, sizce nasıl olmuş?

2 yorum:

  1. kıpır kıpır bir kişiliğe sahip olduğunu zannediyorum.yaptıkların çok tatlı şeyler.benim de bloğumu ziyaret edersenizçok mutlu olurum.Nurancaseyler.şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Nuran er; çok teşekkür ederim, öyle bir izlenim verebildiysem ne mutlu bana :) Beğenmenize de çok sevindim, tekrar teşekkür ederim..

    YanıtlaSil