Beni Koruyun

Hürriyet - Yazarlarım

10 Eylül 2012 Pazartesi

Hadi Oje yapalım

Herkese merhabalar

Nasılsınız can izleyicilerim, özlediniz mi beni.. Ben çok özledim vallahi..

Sizlerle paylaşma fırsatı bulamamıştım, yaklaşık 1,5 ay önce işe başladım.. İş kadını oldum ben :)) Bundandır, bu suskunluğum, bu yeni post yapmayışım, bu yorgunluktan ölmelerim, ruh gibi gezmelerim :)

Mahvoldum ben a dostlar, adapte olamadım henüz çalışma yaşamına.. Dar vakitlerimde ne yapsam diye çıldırıyorum, kızımla mı ilgilensem, eşimle mi ilgilensem, ailemle, arkadaşlarımla mı ilgilensem, temizlik mi yapsam, ütü mü yapsam, yemek mi yapsam.. Delirmiş durumdayım anlayacağınız.. İşe başladığımdan beri kendime en ufak bir vakit ayırmadım desem yalan olmaz herhalde.. Dolayısıyla, hobilerime, Geri Dönüşüm/Kendin Yap projelerime de haliyle her zamankinden daha az vakit ayırabildim..

Ama boş durmadım tabii, sizi DIY'sız bırakır mıyım ben hiç :))

Efendim bu gününün Kendin Yap konusu oje.. Oje yapıcaz bugün, hem de pek güzel ve pek kolay bir şekilde..

Bu fikri ilk 10marifet'te görmüştüm ve hemen aklıma not etmiştim tabii, ilk yapılacaklar listesine.. Ve birkaç gün önce de yaptım.. Nasıl mı?

Şimdi efenim, alıyorsunuz elinize, bir adet tırnak cilasını/şeffaf ojeyi, içine, istediğiniz renk/renklerde göz farını, toz haline getirerek dikkatlice döküyorsunuz, şöyle güzelce bir çalkalıyorsunuz ve ta ta ta taaaam ojeniz 3 dakika içinde hazır :)








Ve bu da flaşlı görünümü;




Ben ilk deneme için, evdeki en sevmediğim ve gözümde kullanmayacağım bir farı feda edeyim dedim, ortaya bu renk çıktı.. Oje olarak beğendim, sürdüm, sürüştürdüm.. Sizlerin de beğenisine sunayım dedim :))

Sevgiler..

7 yorum:

  1. Harika bir DIY, muhteşem bir DIY süpersin kuzusu ayrıca bu iş haytına atılman açıkçası sürpriz oldu,seni sahalarda daha mı az göreceğiz yani,sıraladığına göre bize sıra bile gelmiyor :(( ama sen hayatından memnunsan biz daha mutlu oluruz senin adına..çook öpüyorum canım seni kendine ii bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, şimdi sen söyleyince farkettim sıralamamı eksik yaptığımı.. Hiç sizsiz olur mu.. Blogumu ve burada edindiğim değerli dostlarımı bırakamam ki artık ben :) Bak ilk fırsatta geldim zaten..

      Aslında sorun şu belki de tatlım; biliyorsun ben blogda sadece kendi yaptığım şeyleri paylaşıyorum, saatlerce belki günlerce emek harcadığım şeyler oluyor burada paylaştıklarım.. Bu yüzden, dışardan paylaşım yapmayıp, sadece kendimin üretmesini bekleyince de ve tabii ki arada yaptığım kötüleri eleyip, sadece güzelleri paylaşmak isteyince de haliyle zaman uzuyor maalesef :(( Biraz daha çalışkan olmam lazım sanırım ;)

      Bu arada beğenmene çok sevindim kuzum, çok çok öpüyorum senii :))

      Sil
  2. derin aşkım süper bir şey çalışmaya başlaman,boşver işleyen demir pas tutmaz,çalışmak iyidir..bu oje projene gelince...sen den gördüm hemen yaptım sürdüm çok da güzel oldular,fikrine sağlık da : SENİN YÜZÜNDEN BÜTÜN TIRNAKLARIM BOYALI KALDI !!!! aseton,çamaşır suyu ne sürdüysen çıkaramadım,iş yerinde rezil oldum senin yüzünden!! şimdi koyu renk oje sürmeden çıkamıyorum sayende :))))) tırnaklar gitti ama seni yine de seviyorum :))))

    şaka bir yana iş yerinde çok güldük bu proje yüzünden..kızlar hemen yapmak istediler ama benim tırnaklar boyalı kalınca hepsi cayıverdi :)) onları boşver,sen yeni projerle gel,kimsedenemese de ben denerim :)) öpüyorum canım seni kocaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim, öncelikle böyle bir aksilik yaşamana çok üzüldüm gerçekten.. İstemeden de olsa buna sebep olduğum için kusura bakma lütfen.. Ancak, ben kendim denemeden zaten sizinle paylaşmıyorum. Ben ojeyi akşam sürüp, fotoğraflarını çekip, ertesi gün işyerinde kullanıp, o akşam renginden dolayı tekrar kullanamayacağımdan çıkarmıştım ve postu da iki gün sonra yayınlamıştım.

      Ben normal asetonla ojeyi çıkarmıştım, ancak herhangi bir iz, leke v.b bir şey kalmamıştı tırnaklarımda. Zaten olsaydı onu da yazardım.. Ancak, şunu düşündüm; benim ojeye karıştırdığım far, son derece ucuz bir fardı; eğer senin kullandığın kaliteli bir farsa belki o nedenle farketmiş olabilir mi ki? Senin için, bugün eve gittiğimde ojeyi sürüp tekrar çıkaracağım ve fotoğrafınıda paylaşacağım. Belki de paylaşımda eksiklik yaptığım için böyle oldu.. Bundan sonrası için fikir olsun hiç değilse :)

      Tekrar çok üzgün olduğumu belirtmek isterim canımm, benim yüzümden yaşadığın bu can sıkıcı durum için kusura bakma lütfen.. Vee, beni takip etmekten yine de vazgeçme, bu yaşadığımız olmayacak bir aksaklık ve ben seni çok seviyorum :)

      Sensiz olmaz buralar :) Sevgiler..

      Sil
    2. canım benim ...bu kadar içerleme sakın..inan hiç umrumda değil..zaten ojesiz gezmediğimden altının ne renk olduğu pek de farketmiyor benim için..ben sadece eğlenelim diye yazmıştım..sakın benim için tekrar deneme..gerçekten umrumda değil..bu kadar cidddiye alacağını bilsem hayatta yazmazdım..sen benim kusuruma bakma asıl..yazı dilinde espriler pek anlaşılmıyor..seni de projrlerini de seviyorum işte..tüm tırnaklarım absürt bir renk alsa bile yine yapıcam yine sürücem yaptığım yeni ojeciklerimi :))))

      Sil
    3. Canım içerler miyim hiç ben sana.. Nasıl seviyorum seni, hiç alınır mıyım.. Aksine, seni zor durumda bıraktığın için üzüldüm gerçektende.. Bir de ofiste denediğini yazmışsın, rezil oldum bütün arkadaşlarına :)) Diyecekler ne biçim blogger arkadaşın var, yanlış içerik yayınlıyo :))

      Şaka bir yana, gerçekten problem yok tatlım.. Dediğinde haklısın, yazarken ne dediğini anlatmak için 3 kat çaba sarfedebiliyor insan, hele de esprilerde.. Ama ben seni her durumda doğru anlarım zaten, merak etme.. Seviyorum seni ;)

      Sil