Beni Koruyun

Hürriyet - Yazarlarım

11 Mayıs 2012 Cuma

Takı Askısı

Sevgili izleyici, bir DIY proje ile karşınızdayım, hazır mısınız :)

Şimdi efendim, biliyorsunuz ki, taşınmadan önce de, taşınma esnasında da, canım sıkıldıkça kendimi takıya, küpeye vururdum; ha babam yapardım.. E satmadığım için de birikiyor haliyle.. Eski evimde, yatak odamın takımı olan tuvalet aynasının( bu da nasıl bir isimdir, hiç anlam veremem) üstüne, hani şu kapıların arkasına kıyafet asalım diye 1-2 milyona satılan demir askılar var ya, onlardan bir tane asıp, kendimce takılık yapmıştım.. Ancak bu evimde, söz konusu ayna koridorda portmanto olarak kendine yer bulunca ( o da ayrı bir post konusu olsun) caanım takılarım açıkta kaldı..

Ne yapsam, ne etsem, 1 haftadır durdukları şu poşetten çıkarsam derken, aklıma bir fikir geldi.. Şöyle ki; benim bir kepçe takımım var. İşte o takımın kepçeleri, koçtaştan alınma bir demire, tahtakaleden 1 liraya alınan çengellerin asılması suretiyle mutfak fayansımda asılı şekilde durmaktaydı, yeni evimde de aynısı uygulandı.. İşte o kepçelerin aşağıda görünen parçası da, evlendiğimden beri, kutusunda çekmecede gıcır gıcır durmaktaydı..


İşte ben bu parçayı, sevgili eşime, yatak odamızın duvarına astırmak suretiyle, kendime bir kolyelik yapmış oldum :)



E böyle de, kaldı mı küpelerim açıkta.. Olmaz ki, onlar en değerliler.. Aklıma başka bir fikir geldi..

Annemin evinde çekyatın altında duran ve içinde benim 5 yaşındaki fotoğrafımın olduğu yaldızlı büyük çerçeveyi aldım elime.. Önce akrilik boya ile 2 kat boyadım, sonra da 1 kat sprey vernik sıktım.. İlk akrilik çalışmam olduğundan sayısız hata var, farkındayım :)




Ve son olarak, nette pek çok yerde gördüğüm/görebileceğiniz, ancak nerede gördüğümü hatırlamadığımdan kaynak veremeyeceğim aşağıdaki çalışmayı gerçektirdim..

Pazara gittiğimde, aşık olarak aldığım, yaklaşık 80 cm - 1  metrekare boyunda olan ve 3 tanesi 5 TL'ye aldığım dantel parçaların birini feda ettim, ve zımba makinesiyle iyice gerdirerek zımbaladım..
(Bugün kızım uyurken aceleyle yaptığım için yapım aşamaları yok, üzgünüm)



Ve son olarak sevgili küpelerimi yerlerine yerleştirdim :



Ve bu da, ikisinin birlikte görünümü..




Kendim yaptım diye demiyorum, bugün gelen misafirlerim pek beğendi, ben de çok sevdim üstelik.. Umarım siz de beğenirsiniz, sevgiyle kalın :)

15 yorum:

  1. bir kase lezzet; teşekkür ederim, beğenmene sevindim :)

    YanıtlaSil
  2. beğenilmeyecek gibi değil ki... Çok güzel bir diy olmuş, emeğine sağlık. sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Canım benim bravo sana harika planlamışsın,süper olmuş...

    YanıtlaSil
  4. narşenbe; çok teşekkürler canım, beğenmene çok sevindim :)

    FERİDECO; canım benim çok teşekkür ederim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. Deryaaa ah ne yaptın sen, şu dantelli çerçeveyi benden önce yaptın ya ne diyeyim :D

    Mavi tüy küpene öldüm bittim, gözlerimi alamadım bir süre, güle güle kullan canım harikaymış. Yok burada böyle güzel şeyler :(

    Çok şık olmuş gerçekten, akrilik boyayı ben de çok denemek istiyorum, ayrıca o danteli nasıl o kadar ucuza alırsın off :( İzmire gelirsem eğer seni rahatsız edeceğim mutlaka emin ol :)

    YanıtlaSil
  6. Derya'm; yuppiii, sonunda bir şeyi senden önce yaptım :)) Sen çok daha güzellerini yaparsın, bilmem mi; sonra da ben senden görür kıskanır, gene yaparım :))

    Mavi tüy küpelerimi eşim İstanbul'dan almıştı canım, fotoda, sağ altta bi başına duran mavi bir küpem var; tekini kaybettim, neredeyse ağlayacaktım.. Ona benziyo diye almış :))

    Dantel konusunda da çok haklısın.. Aslında pek bulamıyorum böyle düşeş şeyler, bunu da nasıl bulduysam artık. Ben bile şaşırdım kendime :) Hem sen gel yeter ki, başımın üstündesin, öpüyorum canım :))

    YanıtlaSil
  7. canım benim ellerine sağlık,valla kıskanmadım desem yalan :)) çok başarılı bir proje olmuş,eline emeğine sağlık tekrar..bi de son bişey daha: bundan sonra sana "derin aşkım" diycem haberin ola..sonra vay efendim ben duymadım,bana söylemedin falan anlamam :))

    YanıtlaSil
  8. Derin bir aşk şimdi özür dileme sırası bende:)) Ben senin gibi değerli blog arkadaşlarımı yakinen tanımış olmak isterim ama senin profilini kaçırmışım ve şimdi Pontinin yorumuyla öğreniyorum İzmirli olduğunu çok çok özür diliyorum senden,ben İzmir Suat Seren Göğüs Hastanesinde çalışıyorum,biliyorsundur yada duymuşsundur,Allah düşürmesin buralara ama yolun üzerinden geçersin aa dersin bizim Feride burada çalışıyormuş dur önünden geçip gideceğime şu kızada bir uğruyayım dersen memnum olurum:))Öpüldün...

    YanıtlaSil
  9. turuncu oda; canım benim çok daha güzelleri senin olsun, zaten yaparsın da bilmez miyim :)) Ayrıca senin "derin aşkın" olmaktan mutluluk duyarım :)) öpüyorum canımm..

    FERİDECO; aaa, ben de şimdi çok şaşırdım bak, profilinde senin İzmir'de olduğunu okumuştum, ancak defalarca geldiğim bir yerde çalışıyor olmana ayrı bir şaşırdım.. İşten ayrılmadan önce yaklaşık 5 yıl sigortacı olarak çalıştım ve oraya kaç kez gelip gittiğimi hatırlamıyorum bile.. Kadere bak :)) Nazik davetini en kısa zamanda gerçekleştirebilmek ümidiyle.. Öpüyorum canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))sana bunları yazarken bir tesadüfle karşılaşacak gibi bir heyecan vardı doğrusu ne diyeyim gerçekten kader:))Davetim herdaim geçerli ben de çok şaşkın ve mutlu oldum canım benim sevgilerr bende öpüyorum

      Sil
  10. çok güzel olmuş hayran kaldım.elinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  11. bir kum tanesi; ben de bu yorumundan onur duydum, çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  12. Çok beğendim valla ellerine sağlık. Özellikle beyaz çerçeve beni mest etti :)

    YanıtlaSil
  13. nurgülce; Teşekkür ederim, ben de beğenmene çok sevindim :))

    YanıtlaSil