Beni Koruyun

Hürriyet - Yazarlarım

9 Nisan 2012 Pazartesi

Mimlendim :)

Sonunda oldu, ben de mimlendim :)))

Hep okurdum, hep merak ederdim, böyle neşelendiğime göre, demek hep de istemişim.. Ve sevgili Ponti'nin Takıları beni mimlemiş... Ayy nasıl mutlu oldum, nasıl çocuklar gibi şenim anlatamam :))

Bu arada, çooook uzun yıllar öncesine, ortaokul/lisede anket yapıp, doldurduğumuz günlere döndüm niyeyse.. Eminim bu duygu bir tek bana olmuyordur :) Çok da, güzel bir faaliyet aslında, takip ettiğin kişiyi daha yakından tanımak için eğlenceli bir yol..



1) Yemek olsam ne yemeği olurdum?

Ispanak! Bayılıyorum ona, ve ondan yapılan herşeye.. İçinde ıspanak olan herşey benim için dünyanın en lezzetli yemeğidir.. Hem felsefesi de güzel, ıspanak gibiyim, faydalı ve her bünyeye gerekliyim :))) Bu arada, bu fotoğraftaki tarifini denememiştim, hemen yapayım bari..Bak gene canım çekti :)

2) Müzik aleti olsam hangisi olurdum?
Davul.. Hastasıyım.. Sesini duyunca hiç dayanamam ve oram buram oynamaya başlar :) Hayatımda elime hiç almadığım halde, sırf içimde uhde kalmasın diye kına gecemde ve düğünümde davul çaldım.. Ha, ben çılgınlar gibi eğlendim, misafirler beni ritmime uyabildimi, orasını bilmem :)) Gene felsefe yapayım mı, "İnanamayacağın kadar sağlamım ben, istediğin kadar vur, çatlatamazsın" :)))


3) Araba olsam hangisi olurdum?

Hiç ilgim yok aslında arabalara karşı.. 15 yıldan beri ehliyeti olup, bi gün biri kıstırcakta beni sürücü koltuğuna oturtcak diye fellik fellik kaçan biriyim. Hiç sevmiyorum.. Ha, iyi araba kullanır, kötü park ederim, o ayrı :) Ama, illa kullanacaksam, şundan olsun bari, içini dışını ayrı seviyorum, pek şirin, pek güzel, pek havalı.. Hem küçük, her yere parkederim ben bunu :))


4) Aylardan hangisi olurdum?

Mayıs! Doğduğum ay diye değil, her haliyle pek severim kendisini.. Öğrenciysen, okul bitirici, çalışıyorsan yaz tatili yaklaştırıcı; hem yeşil, hem ılık, hem çiçek, hem erik :))   Daha ne olsun..


5) Ayakkabı olsam hangisi olurdum?

Bilemedim :(  Babet, sandalet, converse arasından gittim gittim geldim.. Hem rahat, hem herşeye çok yakışır, oluru var.. Babet olayım ben.. Ama en fiyonklusundan :)


6) Kıyafet olsam hangisi olurdum?

Kot pantalon.. Asla vazgeçemem.. Herşeyle, her renkle kombinlerim, heryere giyerim.. Mini mini bir gençkızken (!) annem dalga geçerdi, senin gelinliğini de kottan diktirmek lazım diye :)) Kot, candır :)


bol paca yazlık pantolon 

7) Renk olsam hangisi olurdum?

Her ne kadar bazen mor aşkım depreşse de, ben siyah, beyaz insanıyım.. Netim yani, ya öyle ya böyle :)) Başka başka renkler bakarım, denerim, üstüme yakıştırırım, gider nerde özellikle siyah var, onu alırım.. Bu arada, kırmızı da favorimdir, ilk 3'e zorlanmadan girer :)


8) Hayvan olsam hangisi olurdum?

Köpek olurdum.. Hem korkmadığım, hem de kucağıma hatta yatağıma aldığım ilk ve tek hayvandır kendisi.. Tabii bunda canım Köpük'ümün rolü de büyük.. Oğluş, seviyorum seni..


9) Şu an okuduğum kitabın 137. sayfasında neler var?

Ahh, ahh.. Evinde hatırı sayılır denilebilecek bir kütüphanesi olan ben, uzun zamandır, şöyle keyfimce kitap okuyamıyorum maalesef.. Ama, elimde eski bir antoloji var, açıp açıp şiir okuduğum.. Hatta kızıma da şiirler okuyorum içinden, şimdiden kulağına güzel sözler dolsun diye..
O kitabın 137.sayfasında Yaşar Nabi Nayır'a ait ONAR MISRA isimli şiir var :

Ayırma gözlerini gözlerimden bu akşam,
Böyle saatlerce bak, böyle asırlarca bak.
Gözlerine yavaşça, yavaşça doldu akşam…
Göklerin ateşini kalbime boşaltarak
Benim içimde yaktı sanki gurubu akşam.
Senin kirpiklerinde bir damla oldu akşam.
Gündüzden, gürültüden ve kâinattan ırak,
Akşamı seyredeyim bakışlarında bırak,
Ayırma gözlerini gözlerimden bu akşam,
Böyle saatlerce bak, böyle asırlarca bak.

Mim bu kadar.. Sevgili Ponti, çok ama çok teşekkür ederim :)

Bu arada, Ponti'den öğrendiğim kadarıyla bu işten sıkılanlar varmış.. Ben de severek takip ettiğim birkaç kişiye paslayayım da adet yerini bulsun o zaman :)


Görüşmek üzere :)


5 yorum:

  1. Bu arada çok teşekkür ederim ben de seni severek takip ediyorum.Anketi akşam dolduracağım bugün hastane çok yoğun görümek üzere:))

    YanıtlaSil
  2. Merhaba canım ben geldim :)))Teşekkür ederim mim konusunda açığım bi sıkıntı yok ama hazırlamam biraz zaman alabilir kusuruma bakma olurmu hamilelik halleri bilirsin canım bazen hiçbişi yapmak istemiyor :))))

    YanıtlaSil
  3. Yaşamın Kimyası; hoşgeldin canımm :)) Ne zaman istersen o zaman cevapla canım, ben her zaman okumaktan zevk alırım.. Ayrıca, bilmez miyim, en gıcık, en zor zamanlardır şimdi. Sonu muhteşem, hazırlık süreci sıkıntılı işte, ne yapalım :)) Allah yardımcın olsun canımm..

    YanıtlaSil
  4. tatlım selam , mim'i hazırladım sonunda :))
    http://yasaminkimyasi.blogspot.com/2012/04/mim-hangisi-olurdum.html
    Sevgiler ;))

    YanıtlaSil
  5. Yaşamın Kimyası; zevkle okuyacağım canım, sevgiler :)

    YanıtlaSil